Ibach-orgel op cd

Op 3 en 4 maart jl. zijn in de Gertrudiskerk opnamen gemaakt voor de cd  ‘Ode to the Orchestra’  door het Duo Virtuoso.

“Een cd met orkestmuziek, maar dan zonder orkest, hoe gaat dat ooit goedkomen?” Dat is inderdaad een goede vraag, maar wees niet bang, het antwoord is al gegeven. Orkestmuziek is te mooi om in de kast te laten liggen als je geen orkest tot je beschikking hebt. Daarom transformeert het duo hun unieke combinatie van orgel en piano tot een miniorkest, dat allerlei prachtige orkestmuziek op een originele manier vertolkt.
Voor de opname van de cd zijn ze afgereisd naar de Sint-Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Deze enorme kerk met kathedrale allures herbergt onder andere het schitterende Ibach-orgel. Dit instrument bleek uitermate geschikt om dit repertoire op te vertolken.

image003

Bekijk en beluister hier de promo-film en geniet van het Ibach-orgel.

Zie ook IMPRESSIES