Evenementen worden geladen

Nieuwjaars-orgelconcert

Zondag 26 januari 16.00 uur

Nieuwjaars-orgelconcert door Toon IJzerman

Toon (Assen 1998) woonde in Heerle en was scholier aan het Juvenaat in Bergen op Zoom. Vanaf 2005 volgde hij orgellessen bij Ad van der Wege (Maldegem) en later bij Cor Ardesch (Dordrecht). In de jaren van zijn middelbare schooltijd kwam hij met enige regelmaat naar de Gertrudiskerk om het juist gerestaureerde orgel te bespelen. E.e.a. had als gevolg dat hij in 2016 met zijn studie aan het Fontys conservatorium in Tilburg begon en thans een bijna afgestudeerd talentvol organist, pianist en klavecinist is. Zijn orgeldocenten zijn Ruud Huijbrechts (literatuurspel, klavecimbel en basso continuo), Jelena Bazova (literatuurspel) en Wouter van de Wilt (improvisatie). Zijn pianodocenten zijn Simon van ’t Hoff en Jelena Bazova (klassiek piano) en Sjoerd van Eijk (jazz piano). Voorts masterclasses bij o.a. Rubin Abdullin en Jean-Baptiste Robin. Ondanks Toons jeugdige leeftijd heeft hij al veelvuldig in binnen- en buitenland geconcerteerd. Zijn brede muzikale interesse varieert van oude muziek tot hedendaagse muziek.

Naast zijn muzikale opleiding is hij ook student werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven.

Vanmiddag klinkt aan het Ibach-orgel werk van

J.S. Bach (1685-1750), met name diens Praeludium & Fuga BWV 532 en “Allein Gott in der Höh’sei Ehr” BWV 663.

Charles-Marie Widor (1844-1937), delen uit diens Symphonie no. 6 (Intermezzo en Cantabile) en uit de Symphonie no. 5 het virtuoze Allegro Vivace.

De Vrienden van het Ibach-orgel kunnen elkaar en leden van het bestuur van de Gertrudis Cultuurstichting na afloop treffen onder het genot van Glühwein, chocomel o.i.d. Iedere belangstellende is daarbij overigens van harte welkom!

Entree € 8,—; voor de Vrienden van het Ibach-orgel € 4,00

Datum: