Evenementen worden geladen

Alle evenementen

Ibach-festival 4 t/m 6 oktober 2019

Gertrudiskerk Bergen op Zoom

Gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat

Op vrijdagavond, maar ook op zaterdag kan men een passe-partout aanschaffen voor het geval er belangstelling is voor (nagenoeg) alle programma-onderdelen.

Prijs passe-partout € 20,00; voor Vrienden van het Ibach-orgel € 10,00

vrijdag 4 oktober

21.00 uur: Filmvoorstelling (Stomme film (1925) The Gold Rush met o.a. Charlie Chaplin) met orgelimprovisatie aan het Ibach-orgel door Paul de Maeyer (Gent)

zaterdag 5 oktober

13.00 uur: Orgelbespeling door regionale jonge orgeltalenten waarna jong en oud zich met het “Doe-orgel” van de Brabantse Orgelfederatie kan vermaken!

Entree vrij

16.00 uur: Popsongs in een klassieke jas vertolkt door de klassiek geschoolde musici Marjon Strijk (sopraan) en Henk Veldman (Ibach-orgel)

20.00 uur: Koorconcert Muziek door en voor vrouwen

Een introductie tot 1000 jaar muziek voor vrouwenstemmen door de Capella Feminarum van HMR o.l.v. Koert Damveld m.m.v. Florien Hilgenkamp (sopraan), Charlotte Stoppelenburg (alt/mezzo) en Janno den Engelsman (Ibach-orgel)

zondag 6 oktober

9.30 uur: het Ibach-orgel in de liturgie

Voor-, tussen- en naspel en begeleiding samenzang: Ibach-orgel. Liturgische muziek door HMR gemengd koor met koororgel.

11.00 uur: koffieconcert

Janno den Engelsman aan het Ibach-orgel

Entree vrij

16.00 uur: Orgelconcert: “Virtuoos” als afsluiting van het festival door de internationaal gerenommeerde organist Dariusz Bakowsky-Kois (Krakau). Muziek van o.a. Liszt en Reger,