Evenementen worden geladen

Alle evenementen

Ibach-festival 5, 6, 7 oktober 2018

De Gertrudis Cultuurstichting (GCS) organiseert van vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom een groot aantal evenementen rondom het Ibach-orgel. Er vindt een uitgebreid en divers programma plaats waarbij ook de jeugd aan bod komt!

*Op vrijdagavond 5 oktober is er om 20.00 uur een voorspeelavond door orgelleerlingen van Janno den Engelsman. De entree is vrij!

*Op zaterdag 6 oktober is er van 9.30 uur tot 14.00 uur een workshop dirigeren en orgelspelen “Hoe pak je het aan” door Hans Smout en Janno den Engelsman. Deelnemers kunnen zich tot enkele dagen tevoren nog aanmelden bij sintfranciscuscentrum.nl
De kosten voor deelname bedragen € 15,00.
*’s Middags is er van 12.00 uur tot 18.00 uur het Bergs Cultuur Festival. Bezoek deze middag ook het kunst- en literatuurprogramma van ons partner-festival in Den Enghel aan de Grote Markt.
*’s Middags is er in en om de Gertrudiskerk zowel om 14.30 uur als om 15.30 uur het nieuwe Modetheater “De Magie van Ibach” van kostuumontwerper Ward Warmoeskerken. Onder live muziek door Meike Warmoeskerken op de Juliana-beiaard van de Peperbus begint het modetheater in de tuin aan de Kerkstraat. Dit als familievoorstelling bedoeld evenement zet zich in de kerk voort onder lichte en zware tonen van het monumentale Ibach-orgel dat door Janno den Engelsman wordt bespeeld. De entree is vrij.
*’s Avonds om 20.30 uur in de Gertrudiskerk i.s.m. Cinema Paradiso de vertoning van de “stomme” film “The Phantom of the opera” in de oerversie uit 1925 naar de roman van Gaston Leroux. Zoals indertijd gebruikelijk was wordt de film met live geïmproviseerde muziek begeleid. Vanavond natuurlijk aan het Ibach-orgel en wel door Geert Bierling, stadsorganist van Rotterdam. Toegang € 8,00, leden Cinema Paradiso € 7,00, Vrienden van het Ibach-orgel € 4,00.

*Op zondag 7 oktober 9.30 uur, Eucharistieviering waaronder de eerste volledige uitvoering in de huidige tijd van de Misa à 2 y à 3 voces con Organo van Manuel F. Caballero (1835-1907) door de Capella Feminarum van HMR o.l.v. Koert Damveld en Janno den Engelsman, Ibach-orgel.
*12.00 uur: Twaalfuurtje met Ibach. Maarten Stalpers, klarinet en Janno den Engelsman, Ibach-orgel.
*14.00 uur: Orgel for kids. Het “Doe-orgel” van de Brabantse Orgelfederatie is in Bergen op Zoom vanmiddag speciaal voor de kinderen aanwezig: bouw je eigen orgel en muziek maken maar!! Toegang vrij.
*16.00 uur: Slotconcert van het festival. Bijzonder concert à quatre-mains (èn quatre-pieds!) door de organisten Suzanna Veerman en Wim Does. Een boeiend en afwisselend programma met (bewerkingen van) muziek van o.a. Bach, Schumann, Wesley, Grieg en Manneke. Een spectaculair besluit van het festival! Entree € 8,00.

Met betrekking tot de toegangsprijzen: voor de afzonderlijke concerten op zaterdagavond (film en orgel) 20.30 uur, zondagmiddag 12.00 uur en zondagmiddag 16.00 uur bedraagt de entree telkens € 8,00; voor Vrienden van het Ibach-orgel € 4,00. Voor het geval men (nagenoeg) alle programma-onderdelen wil bijwonen: op vrijdagavond, maar ook op zaterdag kan een passe-partout aangeschaft worden. Prijs passe-partout € 16,00; voor Vrienden van het Ibach-orgel € 8,00. De activiteiten op vrijdagavond, op zaterdagmiddag (modetheater) op en zondagmiddag “orgel for kids” zijn gratis toegankelijk. Op zondag de Eucharistieviering vanzelfsprekend ook.
De gebruikte kerkentree is die aan de zijde van de Kerkstraat.

Begin:
5 oktober, 2018, 20:00